torsdag 26. august 2021

En nydelig, velskreven og musikalsk roman

Tittel: Lyden av to hender

Forfatter: Sunniva Relling Berg

Forlag: Samlaget

År: 2021

Lotte er en ung og ambisiøs musikkstudent ved musikkonservatoriet i Wien som drømmer om å bli valgt som solist til årets Vårkonsert. Da skal hun vise alle, spesielt den tidligere læreren sin Jákob, hva hun er god for. Lotte og Jákob har en helt spesiell relasjon, men har hatt lite kontakt de siste årene. Når Lotte ikke blir valgt til solist faller verden i grus, hun forlater Wien i en fart og reiser hjem til Norge under påskudd om å bruke resten av semesteret på å skrive en oppgave om Jákob. 

Tilbake i Norge sliter Lotte med å komme over nederlaget. Hun strever med å finne sin plass i musikken, og i livet generelt. Hun oppsøker Jákob. men relasjonen dem imellom er preget av det dramatiske oppbruddet da Lotte reiste til Wien for åtte år siden, og han virker ikke videre interessert i at Lotte skal skrive om han. Gjensynet med Jákob får Lotte til å undre over fortiden hans. For hva var det egentlig som fikk den verdensberømte, ungarske konsertpianisten til å velge et stille og anonymt liv som pianolærer i Norge? Lotte ønsker svar og bruker oppgave hun skal skrive som påskudd for å grave i Jákobs fortid og, skal det vise seg, mørke hemmeligheter. 

Jeg har lest Relling Bergs ungdomsromaner med stor glede tidligere og gledet meg veldig til å lese hennes første roman for voksne. Romanen innfridde så absolutt til forventningene og jeg ble overrasket over historien. Sunniva Relling Berg klarer det kunststykket å skrive med en blanding av letthet og alvor, sitrende spenning og lavt tempo og det hele blir en nydelig leseopplevelse. 

 Anbefalt av Mari Snortheim, Røros bibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar