torsdag 1. juli 2021

Psykologisk thriller light

Tittel: Elskeren

Forfatter: Helene Flood

Forlag: Aschehoug

År: 2021


Rikke bor i en stille og rolig gate på Tåsen sammen med mannen Åsmund og de to barna Emma og Lukas. Siden de flyttet inn i firemannsboligen har de blitt ganske godt kjent med naboene de deler både oppgang og hage med, men når Jørgen i etasjen over blir funnet drept, begynner fasader å slå sprekker. De døde kattene som i forkant av mordet har blitt hengt opp rundt omkring i nabolaget gjør det hele enda mer skremmende og stemningen tilspisser seg når det viser seg at gjerningsmannen sannsynligvis har hatt tilgang til kodelåsen.  

Rikke har sine egne hemmeligheter som hun frykter vil komme frem i politiets etterforskning, samtidig som hun nå ser på alle naboene med nye øyne  – hva vet hun egentlig om dem hun deler hus med?

«Elskeren» er en velskrevet bok som går i dybden og skildrer menneskelige relasjoner og handlinger på en fin måte og det skinner tidvis igjennom at forfatteren selv er utdannet psykolog som forsker på vold og traumerelatert skyld og skam. Den som liker veldig skumle psykologiske thrillere vil kanskje bli skuffet av denne, for særlig skummel er den ikke – men den er absolutt en fin leseopplevelse for den som er litt mørkredd. 


Anbefalt av Mari Aas
Holtålen folkebibliotek


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar