torsdag 10. juni 2021

En verdig avslutning for overbetjent Konrad Sejer


Bakom synger døden, av Karin Fossum. 

Cappelen Damm, 2020

Om jeg noen gang skal komme på kant med loven så håper jeg at en etterforsker som Konrad Sejer tar saken, for en mer sympatisk politimann skal en lete lenge etter. Vedkommende kommer nok til å avsløre meg på et blunk, men det får så være. Dessuten må jeg si at det føles helt greit å lese ei krimbok uten alkoholiserte enerådende etterforskere i hovedrollen.

Sommeridyllen blir brutt da ei fortvilet mor finner en urovekkende tegning av ei død jente på sønnens rom. Samtidig blir 16 år gamle Gritt funnet kvalt i nabolaget, og ikke langt unna ligger en unggutt død i sjøkanten, forslått til det ugjenkjennelige. Sejer får oppgaven med å løse sakene. Kan det være en sammenheng? Svaret på gåten kom så overraskende og selvsagt at jeg fikk lyst til å lese boken en gang til.

«Bakom synger døden» er mer enn ei krimbok. Fossum beskriver hjerteskjærende om hvordan skuffelsen og desperasjonen kan gi utløp hos mennesker som lengter etter å bli sett og tilhøre et fellesskap, få et håp, for så å bli skuffet.

Romanen kan fint leses uten å ha vært innom de tidligere bøkene om etterforskeren. Jeg er oppriktig lei meg for at serien avsluttes nå, men etter 15 bøker unner jeg likevel Sejer litt fri.

 

Anbefales av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar