torsdag 25. februar 2021

Finn dott no

 

Alt inkludert av Marit Eikemo (2015)
 

Handlingen i boken begynner med at en mor med en datter på seks år skal flytte inn i en kjellerhybel, flyttelasset består kun av to kofferter, og den delvis møblerte hybelen viser seg snart å være umøblert. Nå begynner jakten på møbler og andre ting de trenger på finn.no.

Moren og datteren kjenner ingen, boken handler i hovedsak om forholdene som utvikler seg mellom dem og menneskene de møter, og vi følger dem i fine dialoger mens de blir kjent med naboer og folk som selger dem ting på finn. Enhver med litt fartstid på finn.no kan kjenne seg igjen i dialoger og meldingsutvekslinger, i tiden som blir brukt på leting etter den rette tingen til den rette prisen og ikke minst til møtet med selger eller kjøper som noen ganger ønsker noe mer enn utveksling av vare og penger.

Boken belyser vårt overflodssamfunn, hvor vi kan finne alt vi trenger til en billig penge eller mindre på internett, og hvor mye eller lite ting vi egentlig trenger for å ha det bra.

Dette er en underlig og fin bok – både dagligdags og gjenkjennelig, men også mystisk og spennende der man lurer på hvorfor den lille familien har flyttet til dette stedet de ikke har noen tilknytning til med så lite bagasje. Den inneholder mange fine menneskeskildringer, humor og alvor, gjerne i kombinasjon.

En lettlest bok som er lett å like.

Anbefalt av Martina Hodne, Alvdal folkebibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar