torsdag 14. november 2019

"Jeg skal aldri ha barn".

Tittel: Aldri, aldri, aldri.
Forfatter: Linn Strømsborg
Forlag: Flamme Forlag          
Utgitt: 2019
«Jeg er 35 år gammel. Jeg vil ikke ha barn». I denne oppriktige, ærlige og knallgode romanen møter vi en 35 åring, kvinnelig hovedperson som er bestemt på at hun aldri,aldri,aldri skal ha barn. Hun tror rett og slett at hun er en bedre person uten barn enn hun ville ha vært med. Hun bor sammen med kjæresten Philip, som hun har vært sammen med i 8 år, og frem til nå har de vært enige. De skal ikke ha barn. Nå har de «kommet i den alderen» der alle rundt dem har fått barn og forventningene fra andre er skyhøye. Til tross for at hun alltid har vært åpen om sitt valg er det vanskelig for de nærmeste å forstå og anerkjenne det, etter hvert også for kjæresten.
«Jeg har venta hele livet på at jeg skal endre mening, på at jeg skal våkne en dag og være en annen enn jeg var dagen før og året før og som barn, tenåring og ung voksen. Jeg har venta på at jeg skal ville det samme som dere andre. Men jeg vil ikke. Det er like naturlig for meg som det er naturlig for de av vennene mine som har ønska seg barn hele livet. Det de har visst fra de var små, har jeg også følt, bare motsatt». 
Linn Strømsborg skriver åpent og ærlig om de forventningene som samfunnet har til kvinner i en viss alder som er i et forhold. Det er trist, sårt og aldeles nydelig. Kan man egentlig leve et fullverdig og lykkelig liv uten barn? Friskt og drivende godt komponert om et tidsaktuelt og tabubelagt tema. 
Denne leseropplevelsen vil sitte i, lenge!!

Boka er for øvrig nominert til Bokhandlerprisen 2019.

Anbefalt av Mari Snortheim, Tolga bibliotek. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar