torsdag 6. juni 2019

En vakker og hjerteskjærende historieTittel: Historien om vakre jente
Forfatter: Rachel Simon
Silke Forlag
Utgitt: 2012

 
Historien om vakre jente er en helt enestående og utrolig historie. Den handler om grusomme skjebner, ubegripelige handlinger, overlevelse og smerte, men mest av alt handler den om kjærlighet.

Den pensjonerte lærerinnen Martha lever et tilbaketrukket liv som blir snudd på hodet da hun en kveld har to fremmede stående på trappa. De ser svært medtatt ut, og er livredde. Hun tar dem inn, gir dem mat og tørre klær, men hun forstår at de er «annerledes. De er ikke som alle andre.
Mannen er døv og kvinnens øyne har, til tross for sitt svært vakre utseende, den «samme sløvheten som alle tilbakestående barn har».  Paret virker å være vant til å skjule seg og mens Martha gjør i stand te på kjøkkenet, finner de seg en skjulested på loftet.

Da politiet plutselig står på døra kan de fortelle at de to fremmede er rømlinger fra en institusjon for «evneveike», kalt Skolen. Kvinnen blir funnet og mannen forsvinner sporløst inn i skogen. Før kvinnen brutalt føres bort, rekker hun å hviske en ting til Martha « Hold henne skjult…».  Igjen sitter Martha med tusen tanker i hodet, og et nyfødt barn på loftet.

 

Denne boken skiller seg fra alt annet jeg har lest tidligere. Den fengslet meg allerede fra første side og er en historie jeg sent, om noen gang, vil glemme.
 
Anbefalt av Mari Snortheim, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar