torsdag 29. mars 2018

Spennende krim fra Rendalens dype skoger


Operasjon Hades av Mostue & Brenna. 
Cappelen Damm, 2017.

Parhestene Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna er nå ute med sin fjerde bok om politispanerne Axel Th. Munthe og Tobben, romanen hevdes å være duoens beste så langt.
Denne gangen foregår handlingen i Rendalen, nærmere bestemt Finstad. Tre ungdommer fra organisasjonen Folkeaksjonen Fri dyrene drar fulle av mot og nysgjerrighet til et gammelt gårdsbruk i Rendalen, de har fått nyss om at ikke alt er som det bør være på den gamle gården. Dyrevernsforkjemperne blir ikke bare vitne til en stor dyretragedie, de oppdager også en topp moderne amfetaminfabrikk. Oppdagelsen får tragiske følger, de blir grusomt torturert, drept og begravd i en møkkhaug.

Ivrige dyrevernorganisasjoner og internasjonale organisasjoner uten skrupler er kjent i dagens nyhetsbilde, og det mangler verken på spenning eller vold når Munthe og Tobben vikler seg inn i et drama der også Tobbens familie blir berørt.

For å rydde all tvil til side så er rendølene helt uskyldige, det er nemlig den russiske mafiaen som har etablert seg på stedet, og de skyr ingen midler for å nå sitt mål.

En heseblesende aktuell spenningsroman med høyt tempo, spenning og action.

Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar