torsdag 28. desember 2017

Fantastiske intriger

En vis manns frykt av Patrick Rothfuss
Bazar forlag, 2014

Kvothe returnerer og fortsetter på fortellingen der han sist forlot oss! I «En vis manns frykt», oppfølgeren til «Vindens navn» av Patrick Rothfuss, tar forfatteren oss med på nye eventyr.

Forfatteren imponerer igjen. I «En vis manns frykt» ser vi Kvothe havne i alskens problemer og vi får være vitne til alle måtene han løser dem på. Inntak av uheldige substanser, en enda mer uheldig konfrontasjon med en magister, trange midler og andre problemer får ham kastet ut fra Universitetet og sendt langt av gårde. Problemene lar derimot ikke vente på seg og Kvothe ender opp i rike intriger og renkespill blant hoffet i Vintas.

Rothfuss viser med oppfølgeren sin hvor utmerket han mestrer skrivekunsten. Rike skildringer tar oss dypt ned i verdenen som Kvothe lever i og mesterfulle vendinger minner oss på å ikke undervurdere viktigheten av omstendighetene rundt ham. Dette er et sted som er veldig annerledes fra det leseren er vant med, men Rothfuss lar oss heldigvis aldri glemme det. Med mellommenneskelige forhold og ordinære problemer klarer han likevel å skape en følelse av noe velkjent blant det fantastiske.


«En vis manns frykt» viderefører storheten fra «Vindens navn» og lover mer spenning i fremtidige fortellinger.

Anbefalt av Ina Mulvik, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar