torsdag 21. desember 2017

En annerledes julefortelling

Skada gods av Tore Renberg. 
Forlaget Oktober, 2017.

Hillevågsgjengen er tilbake. Dessverre.
Slik starter Tore Renbergs tredje bok i Teksas-serien.

Det er desember i Stavanger, og mens julefreden senker seg hos folk flest, er den kriminelle Hillevågsgjengen mer skakkjørt enn noensinne. Jan Inge er nygift med sin kjære Beverly, Rudi og Cecilie venter tvillinger, og det begynner å bli fullt i Hillevågshuset. Gjengen har tatt til seg tre, etter hvert fire lovløse ungdommer og det er langt ifra noe fosterhjem vi snakker om.

Historien er så vulgær og grotesk at jeg nesten skammer meg over å anbefale boka, men på et merkelig vis klarer Renberg å smyge inn både humor og hjertevarme i all elendigheten, og jeg merker at jeg har blitt glad i disse folkene som tross sine skjebner gjør så godt de kan, og klarer å se gleder i de små tingene.

Når morshjertet mitt blør for lille Shaun tenker jeg at det er bra å bli minnet på at alle ikke har det like godt som oss andre.

Min bedre halvdel syntes nok at jeg var litt vel opptatt av lydboka mi på vår siste sydentur. Men saken er at det nye året ser ut til å bli helt utmerket for han, men jeg er ikke så sikker på om det kommer til å gå like bra for Cecilie, Rudi og de andre. De får nemlig uventet besøk av selveste julenissen på julekvelden....


Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar