torsdag 26. oktober 2017

Første bok i storslått familiekrønike

Jeffrey Archer : Bare tiden vil vise
Vigmostad Bjørke, 2014

Dette er første bok i Jeffrey Archers storslagne slektskrønike om Harry Clifton og hans familie. Sjuende og siste bok i serien ble utgitt på norsk tidligere i høst, dermed er den spennende historien som strekker seg fra 1920-årene og frem til i dag nå avsluttet og klar til å leses i sin helhet.

Harry Clifton vokser opp i relativt beskjedne kår sammen med sin mor og onkel i den engelske byen Bristol. Han blir fortalt at hans far ble drept i kamp på Vestfronten, men det viser seg etter hvert at det er mye som ikke stemmer – både med tanke på hvordan faren døde og hvorvidt Arthur Clifton egentlig er Harrys biologiske far. Fra barnsben av er Harrys drøm å bli bryggearbeider som hans far og onkel og han skulker skolen for å henge på bryggene eller besøke den gamle sjøulken Jack. Harry viser seg imidlertid å være en uvanlig begavet gutt med ferdigheter og egenskaper som fører ham i litt andre retninger enn det han drømmer om.

Archer tar leserne med på en ferd gjennom store deler av verden, historiske begivenheter og små hverdagslige hendelser, kjærlighet, sjalusi og maktkamp innad i familien. Clifton-krøniken er kort fortalt en spennende og velskrevet romanserie som passer for de fleste lesere.

Bøkene i Clifton-krøniken:
Bare tiden vil vise (2014), Fedrenes synder (2014), En godt bevart hemmelighet (2015), Ønsk deg ikke for mye (2015), Mektigere enn sverdet (2016), Men timen kommer (2017), Dette var et menneske (2017)

Anbefalt av Mari Aas
Holtålen folkebibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar