torsdag 2. februar 2017

Et helt liv..Et helt liv av Robert Seethaler
Forlaget Press, 2016

Et helt liv beskrevet på 129 sider uten at du føler at noe mangler – smått utrolig, men det er mulig.
Andreas Egger, oppdratt av onkelens hasselris – noe som til sist gjør ham halt for livet, lever nesten hele sitt liv i en liten alpelandsby i Østerrike.

«Han var sterk, men treg. Han tenkte langsomt, snakket langsomt, og gikk langsomt, men hver tanke, hvert ord og hvert skritt satte spor – nøyaktig der slike spor etter hans mening hørte hjemme.» s. 22.
Andreas snakker lite, men arbeider hardt. Han takker ja til alt arbeid og utfører det samvittighetsfullt og uten å murre. Han sover like godt i halmen, på kornloftet, eller i et fjøs som i en seng. Tjueni år gammel får han endelig råd til en liten jordteig, hvor han kan bygge opp noe
som er sitt eget. Han opplever krig og kjærlighet, elektrisitetens inntog og ikke minst månelandingen overført til en TV i et kommunehus i en liten landsby i Østerrike.

Et nøysomt liv preget av hardt arbeid oppsummeres slik: «Han husket ikke hvor han kom fra, og til syvende og sist visste han heller ikke hvor han skulle. Men årene imellom, det som var livet hans, kunne han se tilbake på uten anger, med en sprukken latter og mektig undring.» s. 123.

Torstein Aasbrenn, Alvdal bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar