fredag 13. januar 2017

Linnea Myhre om den vanskelige kjærligheten


Linnea Myhre : Hver gang du forlater meg
Tiden, 2016

Den vakre kjendisen de fleste kjenner som blogger eller deltaker i «Skal vi danse» er også en drivende god forfatter. Den siste av hennes tre bokutgivelser kom nå i høst og man går ut i fra at også denne boka er selvbiografisk – overraskelsen ble derfor stor da man ser at hun har uttalt til media at denne historien ikke direkte handler om henne selv og forholdet til Sondre Lerche, selv om hun forstår at de fleste kan tro det. Særlig siden «Hver gang du forlater meg» handler om en jente som bor i Oslo og har et av og på kjærlighetsforhold til en musiker fra Bergen som bor i USA. I tillegg har hovedpersonen spiseforstyrrelser, akkurat som Myhre selv har hatt i mange år.

Linnea Myhre skriver på en åpen og usminket måte, og hennes skildringer av både tvangstanker og den vanskelige kjærligheten drar deg inn i historien og du føler at det er ekte – du kan kjenne deg igjen i usikkerheten og frykten for å bli forlatt, for ikke å være god nok.

Hennes personlige kamp mot spiseforstyrrelsene har hun skrevet mye om i sine tidligere bøker; «Evig søndag» og «Kjære». «Kjære» er en samling brev som Myhre skriver til alt og alle – fra psykiateren sin til Eivind Hellstrøm, med en fin blanding av humor og alvor. Hennes første bok «Evig søndag» handler om hennes egen depresjon og spiseforstyrrelse og er faktisk satt opp som teaterforestilling på Trøndelag teater nå i januar og februar.

Anbefalt av Mari Aas
Holtålen folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar