torsdag 6. oktober 2016

Realistisk thriller

Jeg lar deg gå av Clare Mackintosh

-Wow. For en bok! Det var det første jeg tenkte etter å ha lest siste side i Clare Mackintosh sin debutbok. Spennende, ja visst, men så Ikke-lest-før. Du som leser blir berørt.
Det er ofte at vi dømmer mennesker, også er ikke ting slik som vi tror det er. Kanskje fordi vi trekker våre egne konklusjoner og dermed lager vår egen sannhet, eller at sannheten rett og slett ikke kan komme fram i dagen.
Denne fortellingen tar leseren med til Bristol. En regntung dag skjer en forferdelig ulykke. En ung mor er på vei hjem med sin fem år gamle sønn. Like ved der de bor, vil gutten komme fortest mulig hjem, og løper ut i gaten. Der blir han truffet av en bil. Bilen stopper ikke og kjører videre fra åstedet. Gutten dør. Moren er knust av sorg. Det er en ulykke som ryster lokalsamfunnet. 
Etterforskerne Ray og Kate famler i blinde.
Deretter følger vi Jenna Gray som ser seg nødt til å forlate sitt gamle liv. Hun flytter til en avsides kystby i Wales. Der leier hun en liten hytte langt fra folk. Jenna sliter med mareritt etter en ulykke og hun lever et liv i sorg. Jenna er kunstner. Hun begynner å skrive ord i sanden på stranda. Dette tar hun bilder av. Det blir et levebrød for henne.  Sakte men sikkert klarer hun å etablere et nytt liv, og hun blir kjent med dyrlegen Patrick. Tilværelsen begynner å stabilisere seg. Men så blir hun innhentet av fortiden.
Dette er en realistisk og samfunnsengasjerende psykologisk thriller hvor handlingen tar en veldig så uventet dreining. Det realistiske gjør at boka griper oss mer enn bøker som overøser med groteske og spektakulære handlinger. Forfatteren har jobbet som politi i 12 år

Anbefalt ev Ellen Vibeke Solli Nygjelten, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar