torsdag 13. oktober 2016

En ny superhelt kommer inn fra venstre

The Urban legend av Josef Yohannes
Gyldendal, 2014
Den amerikanske byen Capital city står på randen av undergang. Den Svarte gudfar regjerer i de fargede bydelene og Djevelens Advokat regjerer i de hvite. Begge med en hard og nådeløs hånd.

Inn fra venstre kommer en maskert mann i gul trikot, som kjemper for rettferdighet og et godt samfunn for alle. Han er like mystisk som Supermann og har like mange superkrefter som Batman. Men kampsport er han drivende god på, og legger ned selv den største og sterkeste motstander. Han får tilnavnet The Urban Legend av avisa The Wire, fordi ingen riktig vet om han er ekte.

Men visst er The Urban Legend ekte, det er bare så vanskelig å se når han går rundt som en helt vanlig mann ved navn Malcolm Madiba og jobber som lærer på Amaru high school.

Dette er en tegneserie beregnet for store barn og ungdom. Men den er like moro å lese for en voksen leser, og kanskje spesielt en som har en barndom med Batman, Supermann og ikke minst Bruce Lee. For det finnes mengder av referanser til gamle og nye helter. Noen av disse forklarer forfatteren mellom episodene, for å pirre leserens nysgjerrighet så hun googler navn og kanskje bli litt klokere. For den norsk-eritreiske forfatteren Josef Yohannes har et ønske om å gjøre verden til et bedre sted. Han vil underholde, opplyse og engasjere sine lesere.

The Urban legend. Sesong 1, består av 8 avsluttende episoder.  Men episode 4, 5 og 6, henger likevel mer sammen da The Urban Legend reiser ut av Amerika, til Kina og videre til Japan, i jakten på sin forsvunne kampsporttrener Mr. Fong. Det går rykter om at i sesong 2. kommer han til Norge, for å få bukt med det kriminelle miljøet i Oslo.

Yngvill Sandnes, Alvdal bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar