torsdag 2. juni 2016

Nytt familiedrama fra Joël Dicker

Joël Dicker : Boka om Baltimorefamilien
Pax, 2016

Hovedpersonen i «Boka om Baltimorefamilien» er forfatter Marcus Goldman som man kjenner fra Joël Dickers forrige bok, den prisbelønte «Sannheten om Harry Quebert-saken». Gjennom Marcus får vi denne gang innblikk i hans egen dramatiske familiehistorie gjennom flere generasjoner, med et rikt persongalleri og fine menneskeskildringer.

Marcus Goldman vokser opp som en Goldman fra Montclair i New Jersey, en helt vanlig familie med middels inntekt. Han største ønske er imidlertid å få være en del av sin gløgge fetter Hillels familie fra Baltimore, den rike og glamorøse familien som foruten Hillel består av onkel Saul som er en vellykket advokat, vakre tante Anita som er lege og deres fostersønn Woody, et sportstalent uten like.


Marcus tilbringer alle helger og ferier sammen med Baltimorefamilien og danner sammen med sin fetter Hillel og Woody «Goldmangjengen», som gjennom oppveksten holder sammen i tykt og tynt. Alle tre fetterne Goldman blir i løpet av ungdomstiden hodestups forelsket i det karismatiske sangtalentet Alexandra, som etter hvert også blir en del av gjengen.  Historien om «Goldmangjengen» og Baltimorefamilien utvikler seg med kjærlighet, troskap, sjalusi, svik, løgner og hemmeligheter som sentrale elementer. Gjennom ulike tidslinjer får vi rullet opp hele historien som fører frem til «tragedien», hendelsen som står i fokus gjennom hele boka og som setter spikeren i kista for den en gang så fantastiske Baltimorefamilien.

Joël Dicker har nok en gang skrevet en spennende og god bok, der også lydbokversjonen kan anbefales.

Anbefalt av Mari Aas, Holtålen folkebibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar