torsdag 10. september 2015

Hvor er Magda?


Inn i labyrinten av Sigge Eklund
Svenske Sigge Eklund er et interessant litterært bekjentskap. Han har skapt noe tiltrengt nytt og annerledes innen krimsjangeren. Hans første bok på norsk er for meg engasjerende skrevet og godt komponert. Samtidig er den innsiktsfull og spennende. 
Magda Horn er 11 år og datter av en psykolog og en forlegger. En kveld i mai forsvinner Magda sporløst.  Hennes vellykkede foreldre sitter på en restaurant i nærheten av hjemmet. Da moren er hjemom for å se til datteren, oppdager hun at hennes elskede datter er borte.  Alles verste mareritt hender dem: Barnet deres er forsvunnet.
Boken begynner noen måneder etter forsvinningen. Moren Åsa er i oppløsning etter det som har skjedd.  Faren Martin er mistenkt for å stå bak forsvinningen. Måneder etter er han fortsatt under mistanke, men det finnes ingen bevis.
Tom er Martins assistent i forlaget. Tom er en streber og vil opp og fram. Hans kone Katja er helsesøster. Hun skriver på en bok som Martin har refusert.
Disse fire utgjør fortellerstemmene i boken. Deres tenkelige og ikke minst utenkelige relasjoner binder det hele sammen til en spennende og innsiktsfull psykologisk thriller som kretser rundt spørsmålet: Hva har skjedd med Magda?  Forholdet mellom menneskene rundt Magda står like sterkt som selve forbrytelsen. Var Magda virkelig et elsket barn? Sporløst borte er hun i alle fall, i ordets rette betydning. Historien tar stadig nye vendinger som trigger til videre lesing.
Anbefalt av Ellen Vibeke Solli Nygjelten, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar