torsdag 30. juli 2015

Rett og slett romantisk feelgood

"
"Kjærlighet på menyen" av Nicolas Barreau

Lyst på litt feelgood? Det skader ikke med en enkel bok i ny og ne. Spesielt ikke midt i ferien.

Restauranteier Aurélia har kjærlighetssorg. Hun vandrer hvileløst omkring i Paris’ gater og vet ikke hva hun skal gjøre. Hennes holdepunkt i livet har en dag bare forsvunnet. Han har funnet en ny.
Så havner hun i en tilfeldig bokhandel og finner boka som heter Kjærlighet på menyen.
Hun begynner å se i den, og oppdager at deler av handlingen er lagt til hennes egen restaurant. Og heltinnen – hun ser akkurat ut som henne. Til og med en grønn silkekjole hun har er beskrevet i boka. Hvordan er det mulig?

Forfatteren heter Robert Miller. Aurelia blir besatt av tanken om å treffe denne forfatteren. Bildet av han på omslaget, viser også at det er snakk om et tiltalende eksemplar av arten mann.
Men det viser seg at det ikke er like enkelt å få til. Hun finner ingen opplysninger om han noe sted, så hun skriver til forlaget. De må jo kunne hjelpe.

Det Aurelia ikke vet er at denne henvendelsen skaper store problemer for en av forlagets ansatte, André. Litterær konsulent. Det viser seg at han ved hjelp av sin venn i England har gitt ut denne boka - under pseudonym. Det er André som er forfatteren og ingen andre enn André og vennen vet om dette. Bildet av forfatteren er av vennens bror – som er tannlege. Han vet ikke at han er avbildet som en forfatter i en bok.

Sier André det som det er, mister han jobben. Så André setter i gang et sammensurium av et renkespill for ikke å bli avslørt. Samtidig som han har lagt sin elsk på Aureila. Han gjør alt for å få treffe henne. Og Aurelia – hun er fortsatt lykkelig uvitende om hvordan ting henger sammen.
Det er en situasjonskomedie.

Anbefalt av Ellen Vibeke Solli Nygjelten, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar