torsdag 11. juni 2015

Spennende bok fra ny, svensk krimforfatter.


 

«Svømmeren» åpner med et bombeattentat i Damaskus i 1980. En amerikansk spion blir vitne til at hans svenske kjæreste blir drept av en bilbombe som var påtenkt han. Han tar med seg deres nyfødte barn, og leverer det til den svenske ambassaden, vel vitende om at han overgir barnet til en uviss fremtid. Selv rømmer han gjennom å ta på seg nye, farlige oppdrag for å glemme «sviket» mot sitt eneste barn.

Foruten den amerikanske CIA-agenten møter vi den sympatiske svenske EU-juristen Klara. Klara blir oppsøkt av ekskjæresten Mahmoud som forsker på krigsforbrytelser og har kommet over farlig informasjon om amerikanske misgjerninger. Sammen blir de dratt inn i et mareritt av skruppelløse drapsmenn og fortellingen ender i Stockholms skjærgård en stormfull juleaften der fortiden innhenter nåtiden og alt kommer til overflaten.

Den svenske debutanten Joakim Zander er født og oppvokst i Sverige, men har også bodd i Syria og Israel under oppveksten. Han har studert jus og jobbet i EU-systemet i mange år, mens han kone har jobbet som lobbyist i et amerikansk lobbyfirma. Dette gjør at han overbevisende kan fortelle om miljøet i boka.

Jeg hørte boka på digibok og det kan anbefales! (I utdraget får vi høre om den usympatiske lobbyisten Georg Lööw). Thorbjørn Harr har en utrolig evne til å dra deg inn i historien og ikke slippe deg igjen før siste slutt. Er du glad i krim av Dan Brown når det gjelder spenningsoppbygging er denne boka noe for deg!

Vi kan dessuten glede oss over at forfatteren har flere planer for Klara Walldèen, og det skulle heller ikke forundre meg om denne historien dukker opp på filmlerretet etter hvert.


Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar