onsdag 18. mars 2015

En hyllest til håpet

Livet ble ikke helt som forventet for 20 år gamle Julie. 
Hun var ei skoleflink jente men måtte avbryte studiene da hun ble gravid som 17-åring. Faren kastet henne ut hjemmefra og Julie jobber nå i kassa på et supermarked. Julie tjener elendig og mistrives på jobben. Det er vanskelig å få endene til å møtes, men hun biter tennene sammen og trosser den slibrige sjefen. Som aleneforsørger for lille Ludovic er hun villig til å strekke seg langt.

Den middelaldrende enkemannen Paul oppdager Julie når hun sitter i kassa og diskret tørker bort ei tåre. Han føler medlidenhet med henne og vil vite hva som har skjedd. Julie svarer etter hvert skeptisk ja til å ta med sønnen til feriehuset i Bretagne, en ferie som kommer til å snu drastisk om på livene til dem alle.

Ikke vær redd, dette er ikke opptakten til en standardfortelling om en velstående middelaldrende mann som tar en ung jente til elskerinne. Det er historien om et uventet vennskap.

I To sekunder før miraklet møter vi flere skjebner som tilfeldigvis, og litt motstridende, finner hverandre. Som åpner opp og hjelper hverandre gjennom problemene.

Hvis du liker bøker som Jojo Moyes` Et helt halvt år og ikke er redd for å gråte en skvett så anbefaler jeg denne boken på det varmeste.

Det er mulig boka høres ut som ei ordentlig klissete kjærlighetshistorie, men ta det med ro, jeg vil bare ikke røpe for mye!

Agnès Ledig fikk den franske bokhandlerprisen for denne boken.


Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar