torsdag 27. november 2014

Rasende spennende krim


«Papirgutten» av Kristina Ohlsson

Jeg har blogget om bok av Kristina Ohlsson før. Og jammen må jeg bare ta fram en av hennes bøker igjen.  Hennes nyeste kriminalbok «Papirgutten» var ekstremt spennende, intelligent og overraskende. Og for en slutt! Alle mine lånere har vært ekstremt begeistret for denne.
Ohlsson har arbeidet både ved Försvarshøgskolan og som analytiker ved Rikspolisstyrelsen i Stockholm. Hun har også vært counter Terrorism Officer ved OSSE i Wien. Og det merkes i hennes bøker.
Vi møter igjen etterforskerne Fredika Bergman og Alex Recht.
Vi skal til et vinterkaldt Stockholm. To gutter på 10 år skal på trening, men på veien dit forsvinner de. Samtidig blir en førskolelærer skutt og drept foran øynene til både barn og foreldre. Guttene blir senere funnet skutt i skogen. Begge er barføtte og med en papirpose over hodet og med påtegnet ansikt. Morderen en hensynsløs og effektiv.
Alle de tre drepte har tilknytning på den jødiske Salomonskolen som drives av Salomonforsamlingen. Samtidig er Salomonforsamlingen ute etter ny sikkerhetssjef, og eks-politimannen Peder Rydh begynner i jobben. Eden Lundell som er terrorsjef i Säpo blir en brikke i morderens spill. Hun bærer på en hemmelighet som setter henne og familien i fare. Alt dette vever historien sammen.

Myten om papirgutten er sentral i boka. Han som hatet barn og kom om natten. Nå opptrer papirgutten i den virkelige verden.


Til sammen blir dette en av de desidert mest spennende kriminalbøkene jeg har lest.

Anbefalt av Ellen Vibeke Nygjelten, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar