torsdag 10. juli 2014

Til Jacobs forsvar

Bare blikket til gutten på omslaget får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Dette er en psykologisk thriller, spennende, interessant og uhyggelig gripende. Anbefales!
Gutten med blikket er Jacob, en alminnelig 14-åring i en alminnelig familie
i Newton i Massachusetts. Jacobs far, Andy Barber er visestatsadvokat, og får en brutal sak på sitt skrivebord: 14-årige Ben Rifken blir funnet myrdet i en park, drept av flere knivstikk i brystet. Andy mener det er en lokal barnemishandler som har begått drapet, og tror dette skal være en ganske "grei" sak. MEN – Ben og Jacob gikk på samme skole, og de var ikke spesielt gode venner. Andy blir plutselig tatt av saken, og begynner å merke blikkene… Det går rykter om at Jacob har en kniv, og den finner faktisk faren. Ekle beskyldninger dukker opp på Facebook, på husvegger og i meldinger. Jacob selv sier han er uskyldig, men er vanskelig å komme inn på, han holder seg mye for seg selv, leser og skriver lugubre ting på nettet, har et kaldt og hardt blikk.
Hva gjør foreldre i en slik situasjon? Selvfølgelig tror man på sin egen sønn - det finnes ikke noe alternativ. Samtidig må de tenke, forklare, fortelle, gå gjennom eget og guttens liv. I lys av mistanken tolkes Jacobs oppførsel og handlinger på nye måter. Andys eget liv og slekt, ting han har gjort og ting han har skjult får en ny og skremmende betydning.
Det blir en svært vanskelig tid for hele familien, og foreldrenes dilemma skildres godt – hvordan de vakler mellom tro, tvil, håp og det umulige i å følge mistanken helt ut.
Dette ER Amerika – men likevel realistisk og aktuelt. En original og drivende god bok!

Anne Kristin Rødal, Os bibliotek Bjørnsons minde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar