torsdag 20. mars 2014

Uhyggelig spenning

"Det henger en engel alene i skogen" av Samuel Bjørk

Å skrive om barn som blir myrdet krever sin forfatter. Å lese om det, krever sin leser. Til alt overmål handler "Det henger en engel alene i skogen" om en seriermorder - som dreper barn. Det er unge jenter som skal begynne på skolen. Likene er "pent" dandert i dukkekjoler. Alle har en skolesekk på ryggen og et skilt hvor det står "Jeg reiser alene". Og alle har et nummer risset inn i en negl. Det er så uhyggelig som det kan bli.
Etterforsker Holger Munch og hans team settes på saken. Munch er nøye med hvem han vil ha med seg i etterforskningen. Mia Krüger, som har gjemt seg på et øde område på en øy, er en av landets beste. Selv sliter hun med traumer og ønsker å avslutte eget liv. Men denne saken blir en vending for henne. Samtidig blir saken høyst personlig for en sentral aktør i etterforskningen. Vedkomne må se marerittet i hvitøyet.

Det er en handlingsmettet kriminalroman dette her. Til gjengjeld er den aldri kjedlig. Det er mange historier som veves sammen. Puslespillet har mange biter. Noen er veldig like og noen veldig ulike, men de hører alle til i samme bildet. Av og til er historien detaljert til det grusomme. Av og til savnes litt dybde på andre områder.
Datanerdene får sin revansje i denne boka. Det er ikke den ting som ikke kan avsløres om en person i dagens samfunn med mye digitalt forbruk.
Jeg lot meg rive med gjennom hele boka. Drevet gjennom et uhyggelig, men spennende terreng, på veien til mordgåtenes løsning.

Samuel Bjørk er et pseudonym. Det spekuleres i om det skjuler seg flere forfattere bak navnet. Uansett er dette forfatterens første bok.

Anbefalt av Ellen Vibeke Nygjelten, Tolga bibliotek.
Se om boka er ledig på biblioteket her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar