torsdag 22. august 2013

Teknologien som truer verden

"Inferno av Dan Brown"

Elegante Robert Langdon er tilbake i en ny og spennende, til tider heseblesende, roman fra Dan Brown. Men du verden så spennende. 
Vi skal til vakre Firenze. Robert Langdon våkner opp med skuddskader på et italiensk sykehus. Plaget av feberfantasier, husker han ikke hva som har skjedd eller hvordan han kom dit. Det siste han husker var at han holdt en forelesning i hjemlandet. På sykehuset blir han igjen utsatt for et nytt mordforsøk, og sammen med en ung lege flykter han gjennom Firenzes historiske verden for å prøve å finne ut hva han flykter i fra og hvorfor. Hva han han gjort så noen vil drepe han?

Denne gangen handler det om en gal biokjemiker av en mann som vil drepe halve jordens befolkning for å redde den fra overbefolkning. Dagens teknologi ødelegger jorda, mener denne mannen og holder WHO ansvarlig for det som skjer. Det er et provoserende tema til ettertanke.

Dantes «Inferno» er sentral i Dan Browns nyeste bok med samme navn. Middelalder-verket er en studie i symbolisme i seg selv og passer som hånd i hanske i Dan Brown verden. Mens jeg fulgte Langdons flukt og leten, ble jeg kjempenysgjerrig på Dantes Inferno. Verket hvor man følger Dantes ferd til helvete og tilbake. En bejublet klassiker som Langdon hevder mange har feiltolket.

Visst er det heseblesende. Det er til tider belærende, men interessant belærende. Det har til tider gått litt fort i svingene. Og jeg leste nylig at oversetterne ble føyet til London for å sitte isolert og oversette i rekordfart! Men som leseropplevelse er Browns "Inferno" fakta, fiksjon og ettertanke engasjernede satt sammen mellom to permer.

Anbefalt av Ellen Vibeke Nygjelten, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar