mandag 22. april 2013

Til Four Summit Race med biblioteket

Bøker om sykling


Sykling er i vinden som aldri før. Det spinnes, rulles og tråkkes. I disse dager ser vi vårens første syklister på veiene. I juni er det igjen duket for årets Four Summit Race. Men hva i alle dager kan bibliotek gjøre for Four Summitdeltagerne, eller andre syklister? Skal de ha lesepauser?
Aller først, for de uinnvidde: Four Summit er et årlig sykkelløp i Nord-Østerdalen. Under løpet skal fire fjelltopper bestiges.
Biblioteket skal på ingen måte ta æren for resultater i løpet. Men forberedelsene gjøres nødvendigvis ikke bare på sykkelsetet. Det finnes en del gode bøker med sykling og trening som tema. Og her kan det være noen tips å hente for alle som liker å trene på sykkel.

Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd har skrevet boka «Best på sykkel». Den inneholder treningstips, treningsprogrammer, informasjon om utstyr, konkurranse og kosthold. Både Birken og Touren omtales. De har ikke laget boka alene. Flere gode navn er på laget: Atle Kvålsvoll, Johan Kaggestad og to sykkelforbund.
Ny av året er Vegard og Einar Lied bok «Sykling – bli best på landevei og i terreng». Her er det treningstips, bekleding, ernæring og teknikk i fokus. Begge bøkene er rikelig illustrert.

Kosthold er viktig. Niclas Ericsson og Camilla Porsman Reimhult har i boka «Mat for deg som trener» forslag til oppskrifter - som i følge dem- gir resultater. Alt grundig beskrevet og lekkert illustrert. Daler motivasjonen, kan du ta frem Lars Kolsruds «Slik blir du best når det gjelder – livskunst fra toppidrettsutøverne.» Dette er en boka om kan brukes også i arbeidslivet og i hverdagen ellers.
Til slutt: Ikke glem å  trene hjernen også. Men det vet alle bokelskere alt om.
Anbefalt av Ellen Vibeke Nygjelten, Tolga bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar