tirsdag 4. desember 2012

4. desember: Anrop fra en engel av Guillaume Musso

Musso er en forfatter som har seilt inn i leserskaren med overraskende og finurlige plott. Etter å ha lest «Etterpå» og «Papirpiken» ,som begge innfridde en kresen litterær smak, må jeg bare innrømme at forventningene til denne boka var skyhøy. Jeg fikk litt panikk over tittelen, men etter å ha lest boka, er jeg overbevist om at det finnes engler – det vil si levende menneske-engler av kjøtt og blod.

Jonathan, en tidligere internasjonalt kjent mesterkokk. Han er nå en stresset, skilt ettbarnsfar, som skal fly hjem til San Francisco. På flyplassen, dulter han bort Madeleine. Hun har tidligere jobbet i politiet, men er nå blomsterhandler på vei til Paris. Begge mister mobiltelefonene, bare for å oppdage, når de er vel hjemme i henholdsvis San Fransisco og Paris, at de har forvekslet telefonene.
De blir enige om avleveringsmetode, men ulike ting gjør at det trekker i langdrag.
På hver sin side av kloden blir de nysgjerrig på den andres telefon og begge lar nysgjerrighet – og moral- fare og utforsker hverandres telefoner.
Det kommer som et sjokk for dem da de etter hvert forstår at de er knyttet sammen via den unge Alice. Den forsvunne piken som Madeleine nesten ofret sitt liv for å finne, og som Jonathan faktisk traff.
Til å begynne med synes jeg boka er veldig overfladisk og minnet om en typisk amerikansk film. Men så steg spenningskurven bratt oppover og historien ble som den beste kriminalfortelling.

Anbefalt av Ellen Vibeke, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar