mandag 10. desember 2012

10. desember: Englevaktene av Kristina Ohlsson

Ohlsson er en nytt bekjentskap for meg, selv om dette er hennes tredje bok. Bekjentskapet ble kriminelt gledelig.  Ohlson greier det kunststykket det er å tilføre noe nytt til kriminallitteraturen. Antihelter får en ny dimensjon. Her er det ingen forfyllede politiagenter. Det dreier seg heller mer om et «ingen er perfekt og avgjørelser du tar i beste mening kan bli helt feil». For alle har en skjebne, og alle har sitt å slite med.

En ung litteraturstudent blir funnet drept, partert og nedgravd i skogen. Hun blir identifisert som Rebecca Trolle som ble meldt savnet for tre år siden. Hun var skoleflink, sang i kirkekor, og hadde det vi betegner som sunne interesser. Rebecca skulle skrive en oppgave om en slagrammet og stum barnebokforfatter som i sin tid ble arrestert for mordet på sin mann. Hennes sønn forsvant også. Trolle var overbevist om at barnebokforfatteren ble uskyldig dømt.  Denne forfatteren dukker stadig opp i etterforskningen.
Så dukker det opp enda et lik i samme området hvor Rebecca ble begravet. Liket må ha ligget i flere ti år.  Og dette er fortsatt ikke det siste liket som dukker opp i denne saken.


Etterforsker Fredrika Bergman opplever sitt eget mareritt når navnet til hennes samboer dukker opp i etterforskningen. Og det er ikke det eneste overraskende navnet som dukker opp. Etter hvert tar etterforskningen veier hvor mørke sannheter kommer til overflaten. Eller er det så at alle sannheter virkelig dukker opp? En riktig spennende pageturner dette her.

Anbefalt av  Ellen Vibeke, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar