torsdag 1. juli 2010

Togreiser – seks reiseruter i Norden, Europa og Asia


Dersom du har begynt å tenke på at du kanskje skal bytte ut fly med tog når du skal ut i verden på tur, så MÅ du lese boka: Togreiser – seks reiseruter i Norden, Europa og Asia av Håvard Rem.

Når du har lest den får du lyst til å pakke sekken med en gang.

Han sier et sted i boka at han har opplevd å forelske seg i land. Det først var på 1970 tallet og det var Frankrike, men nå sier han er jeg forelsket i Polen. Der tok han tog fra Gdynia til Krakow,selvfølgelig med mange stopp på ruta, og med en avstikker til Zakopane før han drog om Wien til Budapest. Her får dere en smakebit på hvordan boka er opplagt. Han forteller også om de små toglinjene ikke bare de store som fører oss fra en stor by til den neste. Han forteller om smalsporsbaner med spennende opplevelser, om hvordan vi tar tog og så båt for å komme oss ut på den greske øya Zakynthos.

Han gir oss gode tips om billettkjøp. Det er ikke sikkert at disse togpassene er det lureste å kjøpe. Vi får tips om gode internettsider og han forteller om reisehåndbøker for togreisende. Han bruker også fly innimellom for som han sier det kan være lurt noen ganger å komme seg ut av Norge før en begynner å bruke toget. Men som han sier et annet sted:”Bil, buss og fly er ikke reise, men transport. Med tog reiser du.”

Det er tips om togrute fra Notodden til Marrakech, fra Bodø til Aswan og fra Narvik til Lhasa. Hvem har ikke drømt om å reise med den transibiriske jernbane, men hvorfor ikke reise på Den transmongolske linjen om Ulan Bator spør han. En viktig ting å ha med seg på alle turer er en vindusnal slik at du kan pusse togvinduet på utsida for å sikre at du har god utsikt.

Da sier jeg GOD TUR. Kanskje møtes vi en dag på en jernbanestasjon ute i Europa eller Asia fordi vi har latt oss inspirere av boka Togreiser.

Britt, Alvdal bibliotek

Se om boka er inne på biblioteket: Alvdal / Tynset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar