tirsdag 20. juli 2010

Skolestart

Det å begynne på skolen er en stor ting for de fleste, og det kan være godt å lese litt om det på forhånd. Vi har samlet noen av våre bøker som omhandler skolen og skolestart her.

For foreldre

Bøker for foreldre som allerede har barn i skolealder og for de som har kommende førsteklassinger:


Wegge: Skolestartboka - håndbok for førsteklasseforeldre
Har du en kommende førsteklassing i huset? Her er alt du trenger å vite om skolestart og første klasse, bl.a. hva som foregår på førskoledagen og i klasserommet, hva du kan forvente av læreren, hva skolen forventer av deg, og hvordan du kan hjelpe med leksene (Tekst hentet fra forlaget)

Ulvund: Forstå barnet ditt 5-8 år
Boka tar for seg barnets fysiske og psykiske, sosiale og intellektuelle utvikling i alderen fem til åtte år. I tillegg tar den opp temaer som: skolestart og livet på skolen, hvorfor noen får venner og andre ikke, hvordan forhandle med barnet, fritidsaktiviteter, og hvordan du løser vanlige problemer med barn i denne alderen (Tekst fra DnBB)

Bunting, Skogen og Tjora: Blanke ark
I tv-serien Blanke ark på TVNorge følger vi en gruppe niendeklassinger som har slitt med skolen. I løpet av seks uker greier elevene å ta igjen snittet for klassen i norsk og matematikk. Elevene jobbet med grunnleggende lesing, skriving, grammatikk og brøk. Mange foreldre har barn i samme situasjon, og i denne boka forteller fagteamet og læreren fra serien hva du som forelder kan gjøre hjemme for å motivere og hjelpe ditt barn på skolen (Tekst hentet fra forlaget)


Fortellinger om å begynne på skolen

Vi har laget en liste over fortellinger om å begynne på skolen

Lignende lister fra andre bibliotek:
Bærum bibliotek
Deichmanske bibliotek


Bøker du kan lese selv

Bildebøker med lite tekst er fine til lesetrening

Lenkene ovenfor viser til Tynset bibliotek, men de fleste av titlene vil finnes både på Tynset og Alvdal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar