tirsdag 1. juni 2010

Theorin: Nattefokk


Nattefokk er den andre kriminalromanen i en serie på fire bøker fra den idylliske svenske ferieøya Øland. Men idyllisk er ikke ordet å bruke om handlingen i boka..

Sammen med sine to små barn flytter Katrine og Joakim inn i den gamle fyrvokterboligen på Åludden gård. Den værbitte gården er bygget av tømmer fra et forlist skip, og det sies at de som omkom i forliset på 1800-tallet går igjen på gården. Det fortelles at det nordre fyret kun lyser når noen skal dø. Ganske riktig, ikke lenge etter at paret har flyttet inn, lyser fyret igjen, og et tragisk dødsfall finner sted. Bokas tittel viser til den kraftige stormen, som kalles fokk, som feier over øya. Fokket kommer fra nord og drar med seg alt og alle på sin vei.

Boka har et fint driv og blir lett en besettelse. Sjøl har jeg falt pladask for det ölanske landskapet og menneskene som bebor det theorinske univers. I denne kriminalromanen har Johan Theorin flettet inn en gammel ölandsk spøkelseshistorie. Hvis du ikke er mørkredd kan du fint lese den på senga. Jeg vil anbefale deg dagslyset.

Den første boka heter Skumringstimen og ble tildelt Svenska Deckarakademins beste krimdebut i 2007. Bok tre, Blodleie, utkommer på norsk i juni.

Johan Theorins bøker utgis i seksten land, blant annet England og USA.

Bøkene utgis både i bokform og som lydbok.

Tone, Tynset bibliotek

Se om boka er inne: Tynset bibliotek / Alvdal bibliotek
Se om lydboka er inne: Tynset bibliotek / Alvdal bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar