torsdag 29. april 2010

Eriksen: Super


Denne ungdomsromanen handler om Julie som er blind. Hele livet har hun vært en forsiktig og engstelig jente som har holdt seg mye hjemme. Nå er hun femten år og vil forandre seg. Hun lurer foreldrene til å tro at hun skal på sommerleir og mens foreldrene reiser til Syden, blir Julie hjemme alene. I en hel uke. I løpet av den uka er et mye Julie skal rekke, og hun skriver en liste over ting som ”nye” Julie skal gjøre. På denne lista står det blant annet at hun skal få tatovering, balansere på brua, kysse, gå på klubben og bli kjent med noen nye. Julie oppdager at det har flyttet inn en ny gutt i naboleiligheten, Jomar. Han blir hennes nye bekjentskap og sammen skal de utføre alt på Julies liste. Men hvem er egentlig denne Jomar?

Dette er en spennende og interessant bok. I og med at Julie er blind, blir vinklingen i boken litt annerledes enn i andre ungdomsromaner. Vi får se Julies sterke og svake sider, hennes begrensninger, men også hennes evne til å sprenge egne grenser og ikke la seg stoppe. Spenningsmomentet er at vi ikke får vite sikkert hvem Jomar er før mot slutten av boka. Samtidig inneholder Super mye humor og galskap, noe som gjør den til ei morsom bok.

Boka er godt skrevet. Den er forholdsvis lett og lese og vanskelig å legge fra seg når man først har startet. Passer for ungdom i alderen 14-18 år.

Se om boka er inne på biblioteket: Alvdal (lydbok) / Tynset

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar