lørdag 21. mars 2009

Larsson: Menn som hater kvinner

Menn som hater kvinner går på kino i Sverige og kommer til Norge 13. mars. I følge Oslo kino så ble den sett av 170 000 svensker åpningshelgen.

Millioner av mennesker over hele verden kjenner Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander gjennom bøkene til avdøde Stieg Larsson. I Menn som hater kvinner presenteres Mikael Blomkvist som er finansjournalist, og nylig idømt fengselsstraff for ærekrenkelser mot den kjente finansmannen Hans-Erik Wennerström. Likevel tilbys han snart et stort oppdrag av den tidligere industrimagnaten Henrik Vanger. Blomkvist skal skrive Vanger-slektens historie. Men dette er bare for å dekke over den egentlige jobben; han skal finne ut hva som skjedde med Vangers niese, Harriet, som forsvant for førti år siden.

Bokas andre hovedperson er den eksentriske Lisbeth Salander, som på grunn av asosial oppførsel er umyndiggjort. Hun er selvlært hacker på elitenivå, og engasjert som researcher i firmaet Milton Security. Lisbeth og Mikaels veier krysses, og sammen graver de dypt i familien Vangers fortid der de støter på en mørk og blodig historie. Krim i særklasse.

Se om boken er inne på biblioteket
Se klipp fra filmen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar