torsdag 19. november 2020

En godbit å varme seg på

Ensomme hjerter og hjemløse hunder av Lucy Dillon, Bazar 2017

Grå november og koronahøst… Hva med å unne seg et pusterom med litt oppløftende underholdning? Heldigvis er det masse kos å hente i bokform, deriblant denne feelgood-romanen, som riktignok starter ganske feelbad. Men som årets mantra er: Det blir bedre!

Rachel Fielding har i løpet av to uker mistet PR-jobben, kjæresten og leiligheten i London sentrum, og er i det hele tatt temmelig ute av seg da hun får beskjed om at hun har arvet sin tantes eiendom i småbyen Longhampton. Og ikke bare det: hun får tantens høyt skattede border collie i fanget, en smule nedfor og forvirra han òg, og ikke minst, omplasseringssentralen for hjemløse hunder, som er hva eiendommen i praksis er.

Gladnyhet? Ikke for Rachel, som aldri har hatt noe forhold til hunder, og heller ikke noe ønske om å bosette seg særlig langt utenfor Londons midte. Men når storbylivet for øyeblikket er lagt i grus har hun ikke noe annet å ta seg til, og en rask avhending av eiendommen kan by på nye muligheter. Hun setter derfor kursen mot landsbygda, og får seg den ene overraskelsen etter den andre, blant annet i form av nye bekjentskaper med både mennesker og dyr.

OK, så klisjeene står tilsynelatende i kø her, men jeg er glad for å meddele at dette er mest på overflaten! I stedet for å falle inn i en platt fortelling, formidler forfatteren et hverdagsliv på godt og vondt gjennom en rekke troverdige karakterer (med både to og fire ben), i en roman som spiller på romanse-, humor- og «finne seg sjæl»-strengene i en finfin harmoni – mye à la Jojo Moyes.

Så sett over kaffen, finn frem pleddet og blås en lang marsj i fordommene knyttet til bokomslag prydet av bortvendte kvinneskikkelser – og varm deg på en god historie!

av Iren Holte, Os bibliotek Bjørnsons minde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar