torsdag 7. november 2019

Dansk krim på sitt beste


Kastanjemannen av Søren Sveistrup
Gyldendal, 2018

Da jeg leste Snømannen av Jo Nesbø, fikk jeg en dårlig følelse av snømenn i lang tid etterpå. Nå er jeg glad for at det ikke vokser kastanjetrær i Nord-Østerdalen.

Søren Sveistrup er mannen bak den danske krimserien Forbrytelsen og debuterte i fjor høst med spenningsromanen Kastanjemannen.

Det er høst, og på en lekeplass finner politiet en drept kvinne. Den ene hånden hennes er kuttet av, og en liten figur satt sammen av kastanjer og fyrstikker henger dinglende over liket. Landets sosialminister trekkes inn i saken når fingeravtrykkene til hennes 12 år gamle datter Kristine blir funnet på kastanjene. Men politiet har et problem; datteren forsvant et år tidligere og er antatt død. En person har tilstått drapet på jenta og sitter allerede fengslet.

Snart skjer det et drap til, og et til… Alle likene blir funnet med en avkuttet legemsdel og en kastanjemann plassert ved offeret, og alle kastanjemennene har de samme fingeravtrykkene. Etterforskerne Naia Thulin og Mark Hess blir nødeløst dratt inn i en virkelighet de skulle ønske ikke fantes.
 

Her har vi med andre ord en krim for deg som liker høyt tempo, bestialske drap, mye blod og spenning!
 

Romanen finnes også som lydbok.


Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek.


 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar