torsdag 12. september 2019

Spennende og morsom thriller


Tittel: Camino Island
Forfatter: John Grisham
Cappelen Damm 2019


John Grisham regnes som en av verdens største spenningsforfattere med mer enn 100 millioner solgte bøker, og står bak suksesser som bl.a. Firmaets mann, Juryen og Klienten.

Man tenker automatisk på rettssaler, advokater og juryer, men denne boka er annerledes. Historien tar deg med til underverdenen der svartebørshandelen av sjeldne bøker og manuskripter foregår.  Her er det duket for både tyveri, bedrageri og romanse hvor handlingen utspiller seg rundt en liten bokhandel i Florida.
Boka åpner med et omfattende tyveri på Princeton universitetet hvor manuskriptet til Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald blir stjålet. Innen ganske kort tid er tyvene tatt, men manuskriptet er sporløst forsvunnet.
Samtidig får vi høre om Bruce Cable, en mann som arvet noen bøker etter sin far og får etter hvert interessen for sjeldne og verdifulle bøker. Han eier en lokal bokhandel på Camino Island i Florida, og ryktene vil ha det til at kjelleren under bokhandelen er et skattekammer av verdifulle bøker og sjeldne manuskripter.
Mercer Mann er en ung forfatter med skrivesperre og sper på inntektene ved å jobbe som hjelpelærer i litteratur. Da hun en dag får tilbudet om å infiltrere den beryktede bokhandelen, er hun svært skeptisk men takker etterhvert ja når hun får høre pengesummen som vil bli satt inn på hennes konto.
Og jeg kan vel røpe at oppdraget ikke går helt som planlagt!

Camino Island er en velskrevet og underholdende thriller. I tillegg syns jeg den er både morsom og sjarmerende, en pageturner - det skjer noe hele tiden, og den fungerer både som strandlektyre og en god thriller. Anbefales for alle som liker en god historie!

Anbefalt av Grethe Fætten, Holtålen folkebibliotek


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar