torsdag 8. august 2019


En bok som treffer deg rett i hjerte.


Tittel: Bortenfor stjernene
Forfatter: Lori Nelson
Cappelen Damm
Utgitt: 2018

Denne nydelige og triste fortellingen starter med antagelig noe av det verste et menneske kan oppleve. Eiendomsmegler og alenemor Erica lever det perfekte liv med en lysende karriere og to nydelige døtre på vei inn i voksenlivet. Livet endrer seg brutalt når hun mister datteren Kristen i en tragisk togulykke. Erica tynges av sorg og bebreider seg selv for datterens død. Hennes andre datter, Annie, sliter også med skyldfølelse etter søsterens bortgang. Hadde de bare gjort ting annerledes den skjebnesvangre morgenen.

Så får Erica en mystisk mail. Mailen inneholder kun en setning: «Finn den biten som mangler». Sitatet er hentet fra en sitatbok hun for mange år tilbake laget til hver av døtrene sine med kloke ord fra hennes egen mor og bestemor. Den mystiske mailen gir Erica håp. Kan det være Kristen som har sendt mailen? Kan hun, mot alle ods, ha overlevd togulykken?  E-postene fortsetter å komme og Erica og Annie begynner å nøste i trådene med håp om å finne Kristen.


En gripende og alvorlig fortelling om sorg og savn, om håp og livet videre. Denne hjertevarme romanen er skrevet på en varm og god måte, og har alt du ser etter i en leseopplevelse. Les den du også!

Anbefalt av Mari Snortheim, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar