torsdag 23. august 2018

Som å suge på en karamell av sommerminner.

 
Smaken av eplekjerner av Katharina Hagena.
Gyldendal, 2011.

Vi er i ferd med å legge en varm sommer bak oss, og da er vel ingenting bedre enn ei bok som lar oss holde på sommerminnene enda litt til?

Iris har nettopp arvet bestemor Berthas hus og hage, men er usikker på om hun vil beholde eller selge stedet. Det er her hun har tilbragt alle barndomssomrene med moren, tantene, bestefaren og bestemoren som etter hvert ble rammet av Alzheimer. 
Når Iris på ny tilbringer sommeren i den store gamle huset dukker vakre og triste minner opp igjen. Etter hvert som hun går igjennom skuffer og skap får leseren litt etter litt innblikk i fortidens hemmeligheter. Ikke minst bringes Iris tanker tilbake til kusinen Rosemarie og venninnen Mira. Jentene elsket å kle seg ut i de gamle kjolene som Mira finner igjen. I den store hagen med alle gjemmestedene ble lekene stadig mer alvorlige og utfordrende, men hva var det egentlig som skjedde med kusinen Rosemarie? Som i en kriminalroman får vi svaret til slutt.

Dette er en småhumoristisk, koselig men også vemodig roman, breddfull av nostalgi, kjærlighet og barndomsminner. De levende skildringene ga meg lyst til å reise meg opp fra stolen, spise epler, rusle en tur i hagen og ta meg et kveldsbad.

 Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek. 

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar