torsdag 5. juli 2018

Hvordan forstå dem det ikke går an å forstå

Omgitt av idioter av Thomas Erikson
Gyldendal, 2018


Omgitt av idioter er noe så sjeldent som ei underholdende og morsom fagbok. 

Med vitenskapelig bakgrunn og mye humor deler Erikson våre personlighetstrekk inn i fire hovedkategorier. Enkelt sagt de systematiske og ordentlige blå, de utadvendte, optimistiske og kreative gule, de ambisiøse, viljesterke røde, og de tålmodige og lojale grønne. 

Ideelt sett bør det finnes noe av alle disse typene i ulike team, men det kan også by på utfordringer. Erikson forteller med gode eksempler fordeler og ulemper med de ulike mennesketypene. Hvem passer med hvem, og hvorfor er det egentlig slik? Så lenge personligheten som kjent ikke er lett å endre på må vi heller tenke oss litt om. Hvordan er det smart å opptre for å komme i god kommunikasjon med de ulike menneskene rundt deg?

Dette er slett ingen bok bare for ledere, her får vi aha-opplevelser og tips som passer inn i både familieselskapet og vennegjengen.

For mitt vedkommende har både familiemedlemmer, venner og kollegaer med en kjærlig tanke og et smil om munnen blitt plassert i fargekoden sin, og jeg tror nok jeg har fått en litt bedre forståelse for alle de fargerike folkene rundt meg. - Og kanskje en smule bedre selvinnsikt når det gjelder meg selv...

Boka kan også høres på lydbok. 

Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom, Rendalen bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar