torsdag 5. april 2018

Hemmeligheter, skandaler og kjærlighet

Tittel: Den italienske jenta
Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm

År: 2014

Lucinda Riley er for tiden høyaktuelt med bøkene sine om De syv søstre. Serien har tatt norske lesere med storm og den nyeste boken i serien, nummer fire i rekken, topper allerede bestselgerlistene. Som ung forfatter skrev Lucinda åtte romaner under pikenavnet sitt, Lucinda Edmonds, og Den italienske jenta er en av de første.

I boka blir vi kjent med ungjenta Rosanna Menici, som vokser opp i Napoli, i pizzarestauranten til foreldrene.  Hun lever i skyggen av den vakre storesøsteren Carlotta, og det er forventet at Rosanna skal jobbe og drive pizzarestauranten videre etter foreldrene, men Rosanna har andre planer. En venn av familien, Roberto Rossini, er operasanger, og Rosannas største drøm er å følge i hans fotspor og en gang stå på den største operascenen i Italia, La Scala.

Etter flere år med hard jobbing og mange timer med øving blir drømmen virkelig. Rosanna får et engasjement ved La Scala og fremtiden som operasanger ser svært lovende ut. På La Scala møter hun barndomsidolet Roberto og det oppstår tidlig søt musikk mellom dem to, som raskt utvikler seg til altoppslukende kjærlighet. Men alle kort er på langt nær lagt på bordet og den ene hemmeligheten etter den andre kommer etter hvert fram for dagen.

”En dag må hun velge mellom en strålende karriere, en familie som trenger henne og en besettende kjærlighet som vil vare livet ut” (Cappelen Damm).

Den italienske jenta er en bok du ikke klarer å legge fra deg før du er ferdig. Det er intriger og skandaler fra første stund, og det levende språket til forfatteren river leseren med etter bare få sider. Anbefales!

Anbefalt av Mari Snortheim, Tolga folkebibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar