torsdag 11. august 2016

Livets utfordringer

Ta følge med ham av Agnés Ledig
Gyldendal, 2016


Dette er en gladmelding til dere som har hatt gleden av å lese Angés Ledigs første bok på norsk «To sekunder før miraklet». Nå er enda en av hennes bøker oversatt til norsk.
«Ta følge med ham» handler om den unge brannmannen Romeo Fourcade. Under en utrykning prøver han å redde et barn fra flammene i et høyhus. Det går bra med barnet, men Romeo blir selv hardt skadet da han faller ned fra niende etasje. På sykehuset møter han sykepleieren Julie. Julie som gir alt for sine pasienter. Så mye at de andre ansatte stadig forteller henne at hun ikke må engasjere seg så voldsomt i andres liv. Julie har selv mer enn nok å stri med ellers. Hun lever sammen med en voldelig mann. Likevel er ønsket om å få barn altoverskyggende. Men noe barn blir det ikke, tross mange forsøk.
Romeo i sin tur igjen, har ansvaret for sin 14 år gamle lillesøster, et ansvar han nå som hardt skadet pasient ikke lengre kan ta. Lillesøsteren er en trassig og utagerende ungdom, som lever et helt annet liv enn det storebroren tror.  Et liv vi som leser får kjennskap til gjennom jentas dagboknotater. Julie som har så mye omsorg i seg, blir verge for jenta. Så viser det seg at 14 åringen er gravid og Julie blir den som hjelper henne gjennom en abort. Alt dette uten at hun selv avslører sitt eget problem med å få barn.  
Vi følger disse tre, gjennom tre år av deres liv. Det handler om mennesker som reiser seg etter tragedien og livets utfordringer. Vi kjenner igjen stilen fra forrige bok – og temaet; Troen på at alt ordner seg, samme hvor ille det ser ut.
Etter boka «To sekunder før miraklet» ble jeg helt ellevill da jeg fant ut at Ledig kom med en ny bok. Og skrekkslagen for at den ville skuffe meg. Heldigvis slapp jeg skuffelsen. Forfatteren skaper sitt eget univers med skadede og sårbare personer som skinner av ekthet.

Anbefalt av Ellen Vibeke Solli Nygjelten, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar