torsdag 14. april 2016

Til alle som skal bli, er, eller har vært småbarnsforeldre

De siste meterne hjem, av Levi Henriksen. 

I disse dager er Levi Henriksen på turnè med bandet sitt Babylon Badlands, de kommer innom både Tynset og Rendalen, og derfor synes jeg det er på sin plass og også reklamere litt for Levi som forfatter.

Levi Henriksen er nok best kjent som forfatteren bak bøkene Harpesang, Snø vil falle over snø som har falt (Bokhandlerprisen) og Bare mjuke pakker under treet som har blitt filmatisert i filmen Hjem til jul.
Men ei bok som har fått merkelig lite oppmerksomhet er De siste meterne hjem, 31 fortellinger om å være far. Historiene er skrevet ned i en periode på 11 år da Henriksen var journalist i Glåmdalen. Det forundrer meg at denne boka ikke er bedre kjent, for maken til fornøyelig lesning!

I boka får vi høre om turbolivet med barn, og den evige frykter for ikke å strekke til som foreldre. Vi følger forfatteren, kona og barna «Lille Hjertegull» og «Lille Øyensten» gjennom graviditet og våkenetter, vi får høre om menneskelige tørketromler i senga, bibelhistorie, fornøyelsesparker der barna flyr i alle retninger og unger som spiser kattemat og drikker sjampo.

Jeg nikket og lo meg gjenkjennende gjennom hele boka. Fortellingene er skrevet på en usedvanlig fin og nær måte -og stappfull av farskjærlighet.

Det kan også anbefales å høre på lydboka. Den er lest av forfatteren selv, og med Levi Henriksens særegne stemme blir historiene virkelig verdt å høre på.

Anbefalt av Oddveig Kværnes Bakkom. Rendalen bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar