torsdag 5. november 2015

Den uskyldiges kamp


Lotus blues av Kristina Ohlsson

Tenk deg at du blir beskylt for noe du ikke har gjort. Det har vi vel opplevd noen og enhver. Men tenk deg at du blir beskylt for å ha begått drap – flere drap – som du ikke har gjort.

Svenske Sara Texas er tiltalt for hele fem mord begått både i Sveige og i USA. I et radiointervju uttaler den vellykkede og profilerte advokaten Martin Benner at saken om Sara Texas ville vært hans drømmesak. Den uttalelsen blir skjebnesvanger for Martin. Noen tar han nemlig på ordet. Saras bror er overbevist om at søsteren er uskyldig og vil renvaske henne. Han oppsøker Benner, som noe uvillig begynner å forske i saken. Men det er to ulemper: Sara har tilstått alle drapene. Dessuten er hun er død.
Saken tar Benner til Texas og inn i de virkelig tøffe, kriminelle miljøene med narkotika, prostitusjon og korrupsjon. Den eller de han kjemper i mot har uendelig makt, og selv blir han en liten brikke i et spill så mye større enn han selv. Hvorfor tilstår noen drap de ikke har begått? Hva er sannhet, hva er løgn? Hvem kan han stole på og er folk egentlig den de utgir seg for å være?  Og hvor er Saras sønn, Mio? Spørsmålene står i kø. Den veldig så egoistiske Benner får selv kjenne trusler på kroppen. Han blir også beskyld for drap – flere drap – han ikke har begått.
Stilen i boka er tilnærmet hardkokt. Det er tempo med intens spenning og lite utmalende beskrivelser. Men vi aner en utvikling hos den ellers selvsentrerte og til tider kyniske Benner. Har man lest Lotus Blues, må man bare lese oppfølgeren Mios Blues.
Ohlsson har flere gode bøker på samvittigheten. Både Papirgutten og Englevaktene har jeg omtalt tidligere på bloggen.
Anbefalt av Ellen Vibeke Solli Nygjelten, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar