fredag 17. april 2015

Bli kjent med Maud

Elizabeth er borte av Emma Healey

Bli kjent med Maud. Maud er fortellerstemmen i boken, og hun har begynt å bli glemsk. Hun lager seg en kopp te, men husker ikke å drikke den. Hun går på butikken, men glemmer hva hun skulle kjøpe. Noen ganger kjenner hun ikke igjen sitt eget hjem, eller sin egen datter Helen. Men det er en ting Maud er sikker på: venninnen hennes, Elizabeth, er forsvunnet. Hun har nemlig en lapp i lommen hvor hun har skrevet ned akkurat det. Og selv om alle prøver å få henne til å slutte å snakke om forsvinningen, til å glemme det, så er Maud sta og vil komme til bunns i saken. Noe som virker som et umulig oppdrag for noen som har en hukommelse som til stadighet svikter.

Men når Maud tenker tilbake i tiden, er tankene og minnene hennes sylskarpe. Det viser seg at et eller annet sted i Mauds svekkede hukommelse ligger svaret på et sytti år gammelt mysterium. Et mysterium alle har glemt, unntatt Maud.

Jeg kan ikke huske å ha lest en bok før hvor fortellerstemmen har demens, og det gjør denne boken helt spesiell. Boken er lansert som en krim, men den beveger seg i ytterkanten av krimsjangeren.  Forfatteren selv kaller den et mysterium, og tror jeg helt sikkert Maud syns passer bedre.

Les de første sidene av boken

Anbefalt av Ellen Lie, Tynset bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar