torsdag 15. januar 2015

Stalker av Lars Kepler


En stalker er en person som har en sykelig trang til å forfølge et annet menneske. Et slikt forfølgessyndrom kan være knyttet til en narsissistisk personlighetsforstyrrelse.
Rikskriminalpolitiet har mottatt en lenke til et videoklipp på You Tube. Dette er en ny strategi fra morderen som etter hvert dreper flere kvinner. En seriemorder er i aksjon. Politiet får hjelp fra Erik, som er lege og hypnotisør. Erik hypnotiserer en tidligere prest, for å få opplysninger om et mord han ble dømt for. Mordet har sammenfallende kjennetegn med de nye mordsakene. Det er mange involverte i etterforskningen og boken er med overstrødd med handlinger som fletter seg inn i hverandre.

Et stykke ut i boken møter vi igjen politietterforsker Jonna som viste seg ikke å være død, men som gikk «undercover» i forrige bok. Uten hans imponerende innsats, kunnskap, hukommelse og evne til å gi alt, ville saken neppe blitt løst.

Lars Kepler skriver en bok med driv, han skriver med stor detaljrikdom, den er vanskelig å legge fra seg. Da jeg lukket boka tenkte jeg at det kommer nok en til.

Anbefales og kan leses som en frittstående bok. Dog, det kan være en fordel å ha lest de andre i serien.

Anbefalt av Marina Pettersen, Folldal bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar