torsdag 29. januar 2015

Har du noen gang tenkt over hva en skog egentlig er?

Vinterles har turnert Nord-Østerdal med interessante foredrag den siste måneden. Onsdag den 4. februar er turen kommet til Os bibliotek Bjørnsons minde. Der kan du møte Erik Tunstad og høre et spennende og lærerikt foredrag om evolusjon. Tunstad kommer med en spitter ny bok om temaet den 15. februar. Her får du en fristende forhåndsomtale fra Humanist forlag om boka:

Har du noen gang tenkt over hva en skog egentlig er? Uten evolusjon ville en skog bare vært en tilfeldig samling trær som nådde oss midt på leggen. Livet slik vi kjenner det - fuglene som synger, blomstene på enga, bikkja til naboen, hjernen din og skogen - eksisterer fordi DNA-molekylet, arvestoffet, av og til gjør feil. Uten disse genetiske feilene ville ingenting uviklet seg.

Evolusjonsteorien handler om dette. Den ble utviklet av Charles Darwin på 1800-tallet, og har siden den gang blitt forbedret av millioner av forskere, slik at den i dag fremstår som en av vitenskapens best dokumenterte teorier. I denne boka tar biologen og vitenskapsformidleren Erik Tunstad oss med gjennom livets fire milliarder år lange historie, fra de første cellene og til det moderne mennesket. Boka omhandler også kritisk tenkning, vitenskapelig tenkemåte og metode, og tar et oppgjør med kreasjonsimen - den religiøst begrunnede motstanden mot evolusjonsteorien.

I Evolusjon - basert på en sann historie dekker Tunstad et enormt fagfelt. Boka er utfyllende og faglig oppdatert, men krever ingen forhåndskunnskaper.

Os bibliotek onsdag 4. februar kl. 19.30. Boka slippes 15. februar. Velkommen til et spennende foredrag og ei spennende bok!

Anne Kristin Rødal, Os bibliotek Bjørnsons minde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar