tirsdag 23. april 2013

Humorkrim på bygda


Elvis Olsen lever av Willy Ustad


Denne gangen velger jeg å slå et slag for en bok som kom i 2006. Som bibliotekar ser man at utvalget av morsomme bøker, spesielt for voksne, er noe begrenset. Men denne putter vi gladelig inn i vår festlighetssamling.
Med denne boka ble begrepet «Humorkrim» lansert.
Elvis Olsen er 23 år. Han er en garvet trygdeveteran og en damenes venn. Han bor i bygda Sneifjell hvor alt går sin vante gang med pornoimport og hjemmebrentproduksjon. Ja da, skikkelig klisjeversjon av bygdelivet.
Elvis bedriver tida med å prøve å imponere dama på sosialkontoret ved å legge en sokk i buksa for å se mer velutstyrt ut enn det han er. Brolimbo er en annen yndet fritidssyssel. Da kjører han gjennom jernbaneundergangen med beina på rattet og kroppet ut gjennom soltaket – i sin gamle volvo140.
Så kommer en liten gjeng fra Oslo som har tenkt å begå et ran nettopp i denne utkanten av Norge. De finner ut at her bor det jo bare bønder, en skalla lensmann og en lensmannsbetjent som ligner Samanta Fox. Det de ikke vet, er at lensmannsbetjenten og en sosialklient lurer omkring om natta i en svart Chevrolet Blazer. Samtidig dukker det opp en forfatter som jakter på materiale til sin nye bok.
Ut kommer en lattervekkende røverhistorie, med treffende beskrivelser av bokens rett og slett endimensjonale figurer.
Det er lett og festlig lesning dette her. Les og le!

Anbefalt av Ellen Vibeke Nygjelten, Tolga bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar