mandag 25. februar 2013

"Jenta på Klippen" av Lucinda Riley


Sommeren 2011 var jeg på en ukes fjelltur i Irland. Det var irrgrønne skoger, dramatiske kystlandskap, ville fjell, slott og romantiske landsbyer. Denne boka fanga derfor umiddelbart min interesse og det var ikke vanskelig å leve seg inn i fortellingen om Grania og Aurora i det historiske Irland. Handlinga i boka er lagt til England, Irland og New York, og har flere parallelle historier som vever seg inn i hverandre - fra 1914 og fram til i dag. Godt språk, spenning og godt driv gjør at leseren rives med etter bare noen setninger, og det er  nesten umulig å legge boka fra seg.
Fortellingen starter med at Grania Ryan har forlatt samboeren i New York etter at hun mistet sitt ufødte barn. Hun søker trøst hos familien hjemme i Irland. En dag hun er ute og går, får hun øye på en liten jente helt ytterst ute på klippen. På det tidspunktet vet hun ikke at denne jenta, Aurora Lisle, skal komme til å forandre livet hennes. Det viser seg at familien Ryan og familien Lisle har en lang felles historie, men dramatiske hendelser i fortiden har ført til at det er ondt blod mellom dem. Kjærlighetens vanskelige kår under første verdenskrig, Russlands kanskje aller største prima ballerina, fortielser, klasseskiller, verdenshistoriens konsekvens for enkeltmennesket.
Forfatteren, Lucinda Riley er født i Irland og bor nå i England. Hun har tidligere gjort suksess med boka ”Orkideens hemmelighet”.
Anbefales!

Anne Kristin Rødal, Os bibliotek1 kommentar:

  1. Denne boken har jeg i bokhyllen, ulest. Og har vært litt skepisk, men slik du beskriver romanen får jeg lyst til å prioritere den oppover på listen etter det du skriver her. Blir spennende å se hva jeg synes om den :)

    SvarSlett