lørdag 8. desember 2012

8. desember: “Bare mjuke pakker under treet” av Levi Henriksen

Jula er ikke helt enkel. Alt skal være så perfekt da, og det er det jo ikke. I denne novellesamlinga møter vi folk i alle aldre og livssituasjoner, og de har temmelig forskjellig syn både på julefeiringa og julas budskap.  De fleste av dem hører på et vis til i grenda Skogli ved Kongsvinger, som de fleste av menneskene Levi Henriksen skriver om. Vi møter den forsmådde tobarnsfaren, som lengter slik etter familien sin at han går drastisk til verks julekvelden for å få være sammen med dem.  Vi treffer Håkon, gutten som har mistet faren sin og som så gjerne vil gi mamma en ny mann til jul.  Vi møter juletreselgeren og uteliggeren, legen og asylsøkeren og mange flere.

Levi Henriksen skriver så en kan se både lykka og ulykka for seg.  Han har en godhet og en forståelse for alle han skriver om, en raus holdning som også leseren kjenner en flik av når boka er omme. Dette er ei bok som har det meste - jeg både gråt og lo med hovedpersonene, og jeg kom i førjulsstemning.

Hvem boka passer for?  Alle som har jul i hjertet - eller som gjerne vil ha det....

Bent Hamer har laget film av boka, den heter “Hjem til jul”, og kom for noen år siden. Se http://p3.no/filmpolitiet/2010/10/hjem-til-jul/.


Anbefalt av Inger Marie Bergene, Rendalen bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar