mandag 24. desember 2012

24. desember: Fortellingen om Josef av Ole Paus


Dette er en liten bok på 53 sider. Den forteller bibelhistorien med utgangspunkt i hvordan Josef opplevde Jesus barndom og voksenliv. Josef nevnes to ganger i Bibelen, i Matteus- og i Lukasevangeliet. Det står svært lite om han, så her må forfatteren dikte til for å skape en helhetlig historie og en levende person. Paus utvider historien med nåtidens øyne. Som leser tenker jeg: Kunne det ha vært slik Paus beskriver? Kanskje, og mest sannsynlig, var det helt annerledes?

For meg blir det ikke det så viktig. Paus gjør meg nysgjerrig på en historie som allerede er velkjent. Jeg som leser får lyst til å finne ut mer om den lille familien i Nasareth, hvordan de levde og tiden de levde i. Hvordan påvirket Jesus sin familie, og hvordan ble Jesus preget av sin familie og sin samtid?

Fortellingen er skrevet med varme, sympati, lun humor og innbyr til refleksjon. Det er en bok som passer godt inn i julehøytiden, og som også får æren av å avslutte vår julekalender. En riktig god jul ønskes dere alle!

Vi takker for følget i desember, og ønsker leserne våre tilbake i januar til “Kortreiste lesetips” hvor vi gir ett lesetips i uka.

Fortellingen om Josef anbefales av Ellen Lie, Tynset bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar