fredag 21. desember 2012

21. desember: Hula Lou av Wenche-Britt Hagabakken.Eli sitter i barndomshjemmet sitt på Hedmarken og fyrer i ovn og ser tilbake på barndom- og ungdoms-tid. Samtidig som hun hele tiden utsetter besøket hun skulle gjort på sjukehjemmet i Askim hvor onkel Finn nå bor etter at han fikk et slag.


Det er onkel Finn som går som en rød tråd gjennom denne oppvekstromanen av Hagabakken. Han var sønnen som ikke helt var A4 og passet inn da mor hans ble gift på Hedmarken og fikk to døtre med han som ikke var faren til Finn. Det handler om 15 åringen som bestemte seg for at han ville dra til sjøs og som ble sjømann hele livet.

Eli ble kjent med denne onkelen gjennom oppveksten først som en onkel som plutselig sto på døra og ringte på, og hadde med seg gaver fra alle verdens hjørner. Så som 15 åring da hun var på sommerbesøk hos besteforeldrene i Askim. Om en onkel som da i små drypp fortalte litt om oppveksten sin og om sjømannslivet.

Nå sitter Eli i barndomshjemmet og ser på bilder i en skoeske og husker tilbake til alle episodene og setter det sammen til et levd liv, for mormoren, onkel Finn, moren og faren, og sitt eget. Alle har hatt sitt, og hvem har ikke det? Hun har greid å skrive slik at du gjenkjenner noe fra egen oppvekst, samtidig som du er spent på å få vite hvordan det går med disse personene.

Anbefalt av Britt Steien Rasmussen, Alvdal bibliotek

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar