torsdag 20. desember 2012

20. desember: "En elv en gang" av Bonnie Jo Campell

Margo (16) bor ved elva, og der vil hun være uansett hva som skjer. Den er det trygge, stabile i tilværelsen når både moren og faren etter hvert forsvinner ut av livet hennes. Margo livnærer seg med det elva og områdene rundt gir av fisk, vilt og planter, og i den sammenheng er det ikke akkurat noen ulempe at hun er en fremragende skytter. I tillegg er hun vakker, og hun møter menn - noen beskytter henne, noen utnytter henne. Men Margo er selvstendig og har styrke og guts, hun overlever, hun modnes og utvikler seg.

En velskrevet, dramatisk og engasjerende roman som mange østerdøler kan ha glede av og kjenne seg igjen i! Jakt og fiske og naturopplevelser er goder vi her i dalen også setter pris på og ikke vil gi slipp på. Handlingen i boka foregår på og ved ei amerikansk elv, men det skal ikke så mye fantasi til for å overføre det hele til Glåmas elveleie og - bredder.

Les mer om boka her: http://bokbloggen.norli.no/?p=693
Se forfatterens hjemmeside: http://www.bonniejocampbell.com/

Inger Marie Bergene, Rendalen bibliotek

2 kommentarer:

  1. Hei! Har akkurat lest denne boka selv, og likte den godt. Men en ting har jeg stusset litt over: Hun utvikler seg så lite. Bortsett fra at hun blir flinkere til å kommunisere med andre mennesker og det at hun slutter å hente trøst i menns senger, synes jeg hun er den samme heltinnen fra begynnelse til slutt.. Kanskje nettopp fordi hun er så sterk fra starten. Men dere skriver at hun modnes og utvikler seg.. Hva tenker dere på da? :)

    SvarSlett
  2. Så hyggelig at du likte boka! Det er vel nettopp de tingene du nevner, at hun kommuniserer bedre, og at hun slutter å hoppe opp i senga til alle av hankjønn, som jeg synes viser at hun modnes og utvikler seg følelsesmessig. Dessuten velger hun å beholde barnet hun bærer, selv om det mest "fornuftige" antakelig hadde vært å ta abort, og hun blir glad i den gamle, sjuke mannen (som jeg i farten har glemt navnet på). Dette er også tegn på et mer modent følelsesliv, på empati og evnen til å gi omsorg. Men hun er jo fortsatt opptatt av jakt og fiske og det å leve i og høste av naturen, på det viset har hun ikke forandret seg.

    SvarSlett